Молитва вторая о скончавшихся в состоянии душевного заболевания: текст

Молитва вторая о скончавшихся в душевных заболеваниях: русский текст. Можно читать правильные слова православной молитвы на старославянском языке.

 
 

Молитва вторая о скончавшихся в состоянии душевной болезни

Текст второй молитвы о скончавшихся в состоянии душевной болезни по-церковнославянски:


molitva-9Неисповедимый и непостижимый в делах чуднаго и дивнаго смотрения Твоего о нас, Господи и неистощимый в милосердии, Боже наш! Призри с высоты Святаго жилища Твоего и посети, и осени Твоею благостию мене грешнаго и недостойнаго раба Твоего, молящагося Тебе, да вседетельною и вседержительною силою Духа Твоего Святаго исправится молитва моя пред Твоим небесным мысленным жертвенником, яко кадило благовонное. Вонми гласу моления моего, Боже, Боже мой, и возлей благодатный елей утешения и крепости на слабое, скорбное и унылое сердце мое, смущающееся и сту-жающее о недоведомом жребии, по Твоим неизследимым судьбам, внезапу похищеннаго (-ыя) от нас смертию раба Твоего (рабы Твоея) (имя).


О, Премилосердый Господи! Не отвержи от лица Твоего, но пощади притрепетную его (ея) душу, позванную к Твоему нелицеприятному суду в час, в оньже не чаяше. Отврати от него (от нея) праведное прещение Твое, да не яростию Твоею обличиши, ниже гневом Твоим смятеши и накажеши его (ю), но помилуй по велицей Твоей милости, помилуй ради крестных заслуг возлюбленнаго Сына Твоего, Господа Бога и Спаса нашего Иисуса Христа я молитв ради Пречистыя Его Матере и всех святых Твоих; прости ему (ей) вся согрешения, в ведении и неведении содеянная. Воззри человекелюбным оком Твоим на его (ея)веру, упование, и надежду на спасительныя заслуги Единороднаго Сына Твоего, и приими душу его (ея) из матерняго лона Православныя Церкви Христовой, от земли внезапу прешедшую, приими милостию Твоею, благостию Твоею, благодатною любовию Духа Твоего Святаго, и всели ю в недрах Авраама и упокой тамо, яко сподоблявшуюся зде, в житии сем, причащатися Святых Животворящих, спасительных и безсмертных Тайн. Аще же светильник ея — вера, от оскудения елея любви и благих дел, угасает пред светозарным лицем Твоим, молю Тя, восполни оный, вся Исполняяй, елеем благости Твоея и немерцающим светом неизре-ченныя любве Твоея; возжги, Отче светов и Светодавче Господи, умный ея светильник, да тако усопший (-шая) во свете Твоем узрит свет и прославит Тя сердцем чистым; не затвори убо от безответнаго (-ныя) раба Твоего (рабы Твоея) (имя) двери чертога Твоего благоукрашеннаго.


Господи Боже и Отче небесе и земли! Ты не хощеши смерти грешника, но милостиво приемлеши от него и за него вся к обращению и спасению содеваемая, и Сам всяко благоустрояеши пути его, еже живу быти ему, молю Тя убо, благоволи, Владыко Господи, такожде воспомянути все дела милосердия и моления, зде на земли совершаемыя за усопшаго (-ую) раба Твоего (рабу Твою), и прияти скорбный и молитвенный вопль сердца моего, купно с молитвами о нем (ней) священнослужителей Святыя Церкви Твоея! Молю Тя, Господи, помилуй, помилуй раба Твоего (рабу Твою), ослаби, остави ему (ей) вся прегрешения и грехопадения его (ея), волею и неволею, разумом и неразумием содеянная: исцели многоболезненную душу его (ея), утоли, умири и просвети смятенное и чуждою тьмою объятое сердце его (ея), и яко алчущаго и жаждущаго Твоея милости, исполни вечных Твоих благ; яко Твое есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе Единому подобает слава во веки. Аминь.