Молитва третья за всех христиан: текст

Молитва третья за всех в вере скончавшихся православных христиан: русский текст. Можно читать правильные слова православной молитвы на старославянском языке.

 
 

Молитва третья за всех в вере скончавшихся православных христиан

Текст молитвы третьей за всех в вере скончавшихся православных христиан по-церковнославянски:


molitva-23Господи! Кто обитает в жилище Твоем? Кто вселится в гору Святую Твою? Ходяй непорочен и делаяй правду, глаголяй истину в сердце своем, якоже писано есть. Но мы веруем, яко Ты, Преблагий Гоподи, уготовал еси обители многи во упокоение всем верующим в Тя, творящим волю Твою, труждающимся и добре подвизающимся в вере и благочестии; вкупе же вемы, яко Ты обещал еси даровати Царство Небесное токмо родившимся водою и Духом, зане рекл еси: «аще кто не родится водою и Духом, не может внити в Царствие Божие», сего ради в мир пришел еси, да всяк веруяй в Тя и соблюдаяй заповеди Твоя, не погибнет, но имать живот вечный. Молим Тя, Премилосердый Господи, приими душу от нас преставлыпагося (-шейся) раба Твоего (рабы Твоея) (имя), в Тя крестившагося (-шейся), в Тя облекшагося (-шейся) и Тебе спогребшагося (-шейся) и, яко возрожденнаго банею пакибытия, сподоби внити в Царствие Твое, жити с Тобою вечно, созерцати Тя, славити и превозносити имя Твое тамо, идеже выну славословят Тя Ангелы и вси святии.


Аще же отшедший (-шая) к Тебе по грехом своим несть достоин (-на) вселитися во святых Твоих обителях, молим Тя, Человекелюбче Господи, со умилением молим Тя, во имя крестных заслуг Твоих, молим, ради молитв Преблагоеловенныя Владычицы нашея, Пресвятыя Богородицы и молитв ради всех святых Твоих, прости ему (ей) вся согрешения, яже со дела в житии сем словом, делом, помышлением, волею или неволею, да не осужден (не осуждена) будет по делом своим, — кийждо бо у Тебе тамо от своих дел или прославится, или постыдится, кийждо приимет, яже с телом со дела, или блага, или зла; сего ради молим Тя, Преблагий, призри благосердием Твоим на вся благая, содеянная в веце сем усопшим (-шею) рабом Твоим (рабою Твоею).


Но Господи, Господи! Что убо благия деяния наши пред Твоею высочайшею Божественною святостию? И нам ли, великим грешникам, дерзати являти пред Тобою благия дела наши, егда они Твой есть дар? Но Ты, о Премилосердый Господи, зриши дела наши, призираеши на благая наша, не отвращавши лица Твоего от дел благоугодных Тебе, приемлеши молитвы наша за братии наших, во имя Твое творящих дела милости и вся благая; того ради паки со дерзновением молим, молим Тя, Всещедрый Христе Царю, призри милостию Твоею на вся благая, елика сотвори усопший (-шая) во славу Пресвятаго имени Твоего и воздаждь ему (ей) благостию Твоею. Аще же усопший (-шая) нищ (-ща) и убог (-га) благими делами своими, молим Тя, богатый в милостех Своих Господи Боже наш, да заступит ему (ей) место скудости духовныя неизреченная сила благости Твоея, побеждающая всяк грех, всяку неправду; вместо же дел праведности вмени, Преблагий, и тщание его (ея) благоугодити Тебе, еже бе, и благия помышления и намерения, елика быша, но яже страстьми и злыми наваждениями и кознями злобнаго древняго змия запяти быша.


Господи! Аще и за чашу студеныя воды, во имя Твое поданную изнемогающу жаждою, обещал еси мзду на небеси; аще убогой вдовицы приял еси две лепте, молим Тя: призри благосердием Твоим и на скудная благая, елика сотвори во житии сем усопший (-шая) ради ближних своих во имя Твое, аще словом, аще делом, и не отрини вся сия от лица Твоего, но приими милостию Твоею и воздаждь, Мздовоздателю благий, за земныя небесными, за временныя вечными Твоими благами.


Но Ты, Господи, не хотяй смерти грешника, не хощеши воздати и по делом его абие по смерти, но ожидаеши, дондеже молитвами живых очистятся грехи его, дондеже по молитвам Святыя Твоея Церкви, спеяние благих дел его приидет у Тебе тамо в меру совершенну; того убо ради смиренно молим Тя, Владыко Жизнодавче Господи, Солнце правды, всюду сущее и вся животворящее, согрей и оживотвори тамо семена добродетели, зде насажденныя присно поминаемым (-ою) нами усопшим (-шею) рабом Твоим (рабою Твоею), и ороси его (ю) Твоею благодатию, да возрастут, да процветут и принесут плоды, достойны жизни вечныя; молим Тя, Все-щедрый Царю Христе, да прославится тако от дел своих на Суде Твоем отшедший к Тебе раб Твой (раба Твоя) (имя), и да вселится во Царствии Твоем и прославит Пресвятое Имя Твое во веки. Аминь.